Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dotyczące kupna RAM'u..

asd1111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam pytanko dotyczące dokupienia pamięci RAM (mam tylko 1Gb)

Oto co mówi CPU-Z o mojej pamięci:

beztytuuyft.png

Chciałbym mieć 4Gb.. Czy będzie mi komp odczytywał itp. itd. (jestem zielony xD) tą kostkę RAM??

http://allegro.pl/1gb-pamiec-ram-goodram-ddr2-1gb-800mhz-cl5-f-vat-i1752835450.html

(Mam zamiar kupić 3szt.)

PS. Potem tylko kupić lepszą kartę graficzną i zapierdzielać w Crysis'a 2 xD

Nothing to do here.

Opublikowano

gosciu, pytasz sie na forum gdzie prawie nikt sie na tym nie zna a jak juz odpisze ci to po to by dostac plusa, idz na forum komputerowe tam Ci doradza w 100% dobrze.

jednak skoro sie zdecyowales to postaram sie pomoc lecz specjalista nie jestem, wedlug mnie nie bd pasowac twoj komp ma czestotliwosc 373 a tamta pamiec ram 800 wiec watpie

Opublikowano

Yyy.. To jest chyba częstotliwość mojej kostki RAM a nie kompa??

PS. Jednak sądzę że ktoś tu się na tym zna :P

PS2. Podrzuć link na PW do forum komputerowego.. (Tylko nie tego kokosza)

Nothing to do here.

Opublikowano

Widzę że standardzik >.>, jeżeli chcesz pomocy to same info o ramie nic nie da, napisz jaką masz płytę główną, oraz zasilacz. Masz w ogóle 3 złącza wolne? Jakby jakimś cudem ten ram pasował to stary na śmietnik wywalić, a nowy włożyć 2x 2GB >.> ten powinien być dobry ;)

http://allegro.pl/pamiec-goodram-pc2-6400-ddr2-2gb-800mhz-cl5-f-vat-i1752835302.html

, oczywiście jeżeli pasuje do płyty głównej ;).

Opublikowano

Wyjeb to co masz i kup sobie dwie takie:

http://allegro.pl/promocja-goodram-ddr2-2gb-800mhz-pc2-6400-fv-i1737706946.html

Poza tym po kiego chuja wsadzać 4gb ramu?Ja mam 2 i ni chuja nie moge wykorzystać tego..

, napisz jaką masz płytę główną, oraz zasilacz

Po chuj Ci zasilacz do wyboru ramu?Wyjaśnij bo nie rozumiem..

Wiesz że jak masz athlona 64 to ten ram Ci nic nie da?Według mnie kupowanie 4gb ramu to słabego kompa to jak walenie głową w ściane..

Opublikowano

To co mam kupić?? Kartę graficzną?? 3/4 gier mi nie działa lub się tnie z powodu na małą ilość RAM'u.. A tak na marginesie, na forum komputerowym mi doradzili.. Mogę pomarzyć o 4Gb RAM przy moim zasilaczu.. Temat do zamknięcia...

Nothing to do here.

Opublikowano

Mój procek: AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 5000+, 2611MHz

Moja karta graficzna: ATI Radeon HD 2600 XT (256 MB)

Moja płyta głowna: Gigabyte Technology Co., Ltd. Model: GA-M56S-S3

Zdjęcie zasilacza:

dsc00661hf.jpg

Nothing to do here.

Opublikowano

odczytaj i napisz wartość inputa

tutaj masz specyfikacje dotyczące ramu

Obsługa pamięci do 16 GB 4 x DDRII DIMM
   Obsługa dwu kanałowej pamięci DDRII 800 / 667 / 533 / 400 DIMM
   Obsługa pamięci 1.8V DDRII DIMM

Opublikowano

Nie rozumiem.. No nie ważne.. Mam już tylko jedno pytanko.. Czy ten zasilacz jest dobry:

http://allegro.pl/atx-modecom-mc-400-atx-2-0-i1750384964.html

Nothing to do here.

Opublikowano

@Cheatek

Lol to kup okulary :D . Ja tam widze nazwe zasilacza YAMO . Nic mi ona nie mowi i ma 350 W. Troszkę mało .

@ TOPIC

Widzę , ze nikt nie uzywa CPU - Z =/= . Te czestotliwosc pamieci mnozymy x2 a wiec 373 x 2 = 746 Mhz . Widac pamiec zostala nieco podkręcona :P.

Nie ma DDR2 co ma 373 mhz ;x . Pamieci co mialy czestotliwosc 300 + to DDR 1 .

Specyfikacja płyty:

Obsługa pamięci do 16 GB 4 x DDRII DIMM

Obsługa dwu kanałowej pamięci DDRII 800 / 667 / 533 / 400 DIMM

Obsługa pamięci 1.8V DDRII DIMM

Takze smialo mozesz miec nawet 16gb ddr2 na swojej plycie ;x.

jqeuR.png

Opublikowano

@ asd1111

Trochę racji w tym mają bo ta firma nie jest znanym i cenionym producentem zasilaczy ;). Już lepiej kupic Chieftec, Amacrox, XFX , Hunter niż ryzykować takim nieznanym zasilaczem. No i ma zbyt małą moc. Zasilacz zawsze musi miec rezerwę by w czasie stresu obsłużyć komputer a nie wysiasc. Brak rezerwy moze prowadzic do napuchniecia kondensatorow na plycie glownej i w zasilaczu. Dodatkowo zasilacz co nie ma stabilnych napiec tez jest niebezpieczny dla podzespolow ;).

Takze radzilbym wymienic zasilacz na taki z dobrej firmy i nieco wiekszy zapas mocy 500-550w, jesli zamierzasz go rozbudowywac :).

jqeuR.png

Opublikowano

@ UP

Ten modecom :P nie jest dobry gdyz grozi spaleniem ;d i spuchnieciem kondensatorow. Moga tez pojawiac sie BSoD.

Napisz mi ile gotówki masz na zasilacz to znajdziemy cos.

jqeuR.png

Opublikowano

Hm to bardzo skromny fundusz . Jesli mamy patrzec na zasilacze z allegro.pl to bierz z Be Quiet! , Akyga(niby lipa ,ale jak ma zapas mocy to daje rady) .

Naprawde warto dolozyc nieco gotowki by mieec dobry zasilacz markowy ;).

jqeuR.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...